Nowość - Hitsalonik.pl - kupuj kolekcje filmowe.

Społeczność
Twój Profil
Blogi
Forum
Zdjęcia
Video
Pomoc
Styl życia
Polki.pl
Wizaz.pl
Uroda.pl
Viva.pl
Dziecko i wychowanie
BabyOnline.pl
CiazaPorod.pl
MamaCafe.pl
AbcKarmienia.pl
ZdrowyBobas.pl
Czasopisma
Przyjaciółka
Party
Pani domu
Uroda
Vita
Twoje Dziecko

Mamo To Ja
Twój Maluszek
Przedszkolak
Dom i Wnętrze
Serwisy specjalne
Viva Photo Awards
Kolekcje filmowe
Hitsalonik.pl
Fundacja Przyjaciółka
Viva Najpiękniejsi
Dziecko na okładkę

Wróć   Forum Polki.pl > Polki.pl > Zdrowie i Psychologia > Psyche
Zarejestruj się FotoGalerieBlogi FAQ Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Co nowego na Forum Polki.pl

Wystające staniki
Dla mnie największym obciachem jest wystający poszarzały stanik znad lini bluzki np. przy ramiączkach lub cały tył w przypadku za dużej bluzki...A co sądzicie na temat noszenia kolorowych staników np. turkusowych do białych bluzek?

Skarpety i sandały
Co myślicie o mężczyznach, którzy noszą białe skarpety do sandałów? Zwracacie na to uwagę? To na hit czy kit sezonu? A może wygoda ponad wszystko?

Bukiet ślubny
Witajcie dziewczyny, proszę, abyście umieszczały tutaj swoje propozycje bukietów ślubnych. Jaki wybrać bukiet dla panny młodej, jaki kwiat do butonierki pana młodego i co dla świadków?

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25-10-2008, 19:15
milenka10 milenka10 is offline
Member

Zobacz mój nowy profil
milenka10.polki.pl

Wróżka

Nie wiem czy w dobrym miejscu poruszam ten temat, ale jednak jest on po częsci troche z tym tematem zwiazany. Czy ktokolwiek z was byl u wrózki? jesli tak czy cos z tych rzeczy ktore wam powiedziala sie sprawdzily? Czy czasem to nie jest tak, ze sila jej słow tak wplywa na nasz podswiadomosc, ze te rzeczy, sytuacje sie dzieja, lub byc moze tak ze ta sama sila powoduje ze sami doszukujemy sie w codziennym zyciu potwierdzenia tego co ona nam powiedziala. Jestem poprostu ciekawa co myslicie w tym temacie.
Wiem ze czesc z was odpisze ze to jedna wielka bzdura, inni ze grzech. Ale czy czasem nie bywa tak iz dobra wrozka moze byc jednoczesnie terapelta dla duszy lub poprostu spelnic role psychologa?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-10-2008, 23:54
alicjazkrainyczarow's Avatar
alicjazkrainyczarow alicjazkrainyczarow is offline
Member

Zobacz mój nowy profil
alicjazkrainyczarow.polki.pl

Ja kiedys skorzystałam z porad wróżbity. Odczytał pewne rzeczy z kart tarota. To co powiedział sprawdziło się. Udzielił mi też wiele porad psychologicznych, które pomogły mi się odnaleźć w wielu sytuacjach. Jak chcesz mogę Ci do niego dać namiar, ale tylko na PW żeby nie robić reklamy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-10-2008, 16:04
Cikitusia's Avatar
Cikitusia Cikitusia is offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
Cikitusia.polki.pl

Zdjęcia: 2
Ja nigdy jeszcze nie korzystałam z takich porad, ale mój dziadek jak był młody to tak, gdyż wróżką była jego sąsiadka, z tego co ona mu wywróżyła wszystko mu się sprawdziło.

Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-10-2008, 18:14
cappucinko's Avatar
cappucinko cappucinko is offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
cappucinko.polki.pl

Zdjęcia: 12
Ja osobiście w takie rzeczy nie wierzę, choć w mojej rodzinie parę osób było u wróżki i większa część zawsze się sprawdzała (szkoda że ta gorsza i tragiczna) twierdzę że każdy z nas jest kowalem własnego losu i to jak sobie pościelimy tak się wyśpimy to my tworzymy przyszłość, i chyba nie chciałabym wiedzieć co mnie czeka za dzień czy miesiąc...tylko bym o tym myślała i się dołowała, że coś się stanie...bez sensu, wolę żyć z dnia na dzień i przyjmować przeznaczenie takim jakie jest...

Są dni lepsze i są dni gorsze ale wszystkie te dni są tworzone przez nas, to my jesteśmy autorami...naszego życia
Stary 26-10-2008, 21:10
Member

Zobacz mój nowy profil
milenka10.polki.pl

Chodzi mi tylko o to ze wrozba moze tak zadzialac na nasza podswiadomosc ze sami bedziemy do tego dazyc. czytalam kiedys na necie taka historie ktora opowiadala pewna pani psyholog, ze jej znajomy byl u wrozki i przepowiedziala mu ze sie ozeni i bedzie mial szczesliwe malzenstwo ale w pewnym momencie tego malzenstwa, pozna inna kobiete i bedzie mial z nia romans. Ta psyholog pisala ze ten jej znajmy jakos niedawno sie wlasnie ozenil ale rozmawiala z nim i mowil ze teraz czeka na dalsza czesc przepowiedni, Ona w swoim opowiadaniu twierdzila ze to napewno sie wszystko wydarzy bo sila jego podswiadomosci i wpojonych zdarzen doprowadzi do takiej sytuacji.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-10-2008, 22:04
Member

Zobacz mój nowy profil
milenka10.polki.pl

moze poprostu nie trzeba isc do wrozki tylko w cos silnie uwierzyc
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-10-2008, 13:46
gabi84 gabi84 is offline
Member

Zobacz mój nowy profil
gabi84.polki.pl

Osobiście nie wierzę w takie rzeczy. Jestem tego zdania że co ma być to będzie. Po co się niepotrzebnie stresować. Z tego co wiem co wiem to wróżby nie zawsze są przyjemne. Lepiej żyć z dnia na dzień i cieszyć się każdą chwilą.

Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-11-2008, 09:42
ela66 ela66 is offline
Junior Member

Zobacz mój nowy profil
ela66.polki.pl

Ja byłam, ale tylko raz. Teraz z czystej wygody korzystam z wróżek internetowych, nie często, ale tak raz do roku, dlaczego nie ?

Pozdrawiam i witam na forum
Ela
Stary 12-04-2009, 17:15
kamila839 kamila839 is offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
kamila839.polki.pl

Blog Entries: 1
ja bym odradziła wszystkim chodzenie do wróżki . Mojemu jednemu koledze wróżka powiedziała że nie dożyje 30 i się chłopak załamał często o tym mówi i zaczoł więcej pić .
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-04-2009, 17:24
Frotka's Avatar
Frotka Frotka is offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
Frotka.polki.pl

I mamy przykład samospełniajacej się wróżby -chłopak zapije się na śmierć...
Jeśli Twój kolega wierzy w wróżby (a widać, że wierzy) i rzeczywiście tak bardzo to przeżywa, że staje się to dla niego niebezpieczne, mogłabyś mu pomóc zabierając go do innej osoby, która by mu powróżyła (może nawet jakiejś Twojej koleżanki, albo ciotki -niby wróżki). Ktoś inny mógłby zdementować tamtą informacje, nawet "wywróżyć", że tamta wróżka jest niekompetentna itd...

http://www.polki.pl/forum/showthread.php?t=11158

"Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, odleci; jeśli ją ściśniesz za mocno, umrze. Oto jedna z zagadek"
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania